Skip to main content
Banner Reijenga Osteopathie | Osteopaat in Almere en Lelystad

De Osteopaat in Almere en Lelystad

Opleiding tot osteopaat

Na de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam werkte ik enkele jaren als fysiotherapeut in diverse praktijken. De keuze om de 5 jarige parttime opleiding tot osteopaat te doen aan het College Sutherland te Amsterdam is een hele goede geweest. Het bracht me kennis, inzicht, filosofie en vaardigheid betreffende de gezondheid en disfuncties van het menselijk lichaam.

Dagelijks mag ik als osteopaat ervaren dat klachten en symptomen anders zijn dan de oorzaak ervan en dat oorzaken vaak elders in het lichaam gevonden worden dan waar de klacht zich bevindt. Ieder dag laat ik me weer verrassen door de relatie tussen oorzaak en klacht.

Als osteopaat in Almere en Lelystad

Aan het einde van de opleiding tot osteopaat liep ik een jaar stage in het Integraal Medisch Centrum te Amsterdam. Aansluitend startte ik hier in 2003 mijn praktijk als osteopaat. Het werken in het Integraal Medisch Centrum (tot 2009) was een geweldige ervaring, waarbij ik met veel plezier met collega’s en andere disciplines heb samengewerkt.

Het samenwerken en overleggen met verwijzers en andere zorgverleners doe ik nog steeds graag in het belang van de patiënt.

Praktijk in Almere

De praktijk in Almere startte in 2004, gevestigd in het gebouw van podotherapie Almere.

Praktijk in Lelystad

Vanaf 2012 werk ik ook als osteopaat in “De Klimboom” in Lelystad, een centrum waar veel disciplines samenwerken ten behoeve van de zorg rond kinderen uit Lelystad en omgeving.

Wijbe Reijenga

Osteopaat D.O. - (M).R.O. - Almere / Lelystad