Skip to main content
Banner Reijenga Osteopathie | Osteopaat in Almere en Lelystad

Osteopathie / Almere en Lelystad

Osteopathie is een manuele geneeskunde

Osteopathie is een manuele geneeskunde die zich richt op beweeglijkheid van alle weefsels in het lichaam. De beweeglijkheid is voor de osteopaat een maat voor de kwaliteit van het weefsel. Door aan te grijpen op beweeglijkheid van het weefsel kan de kwaliteit van het weefsel herstellen. De kwaliteit van het weefsel bepaalt de vitaliteit, de gezondheid, de mogelijkheid tot aanpassing en herstel. Met die kwaliteit van weefsel is Wijbe Reijenga als osteopaat dagelijks bezig.

Beweeglijkheid is voor de osteopaat een ruim begrip

Het gaat om beweging in gewrichten, maar ook om beweeglijkheid van organen, beweging van verbindend bindweefsel, beweging van vloeistoffen met hun opgeloste stoffen, beweging van de cellen en beweging van stoffen door de celwand.

Een osteopaat onderzoekt in principe het hele lichaam op beweeglijkheid omdat binnen het lichaam alle weefsels met elkaar zijn verbonden. Door deze verbondenheid kan een bewegingsprobleem waar dan ook in het lichaam elders een klacht genereren of in stand houden.

Onderzoek en behandeling worden volledig met de handen uitgevoerd. Er zal daar worden behandeld, waar uit het onderzoek is gebleken dat het verstorende bewegingsprobleem zich bevindt. Dat kan op een andere plaats zijn dan waar de klacht zich bevindt.

Osteopathie is geïndiceerd voor baby’s, kinderen en volwassenen

Osteopathie is geïndiceerd voor baby’s, kinderen en volwassenen, bij klachten, maar ook indien u klachten wilt voorkomen. Ter preventie is een periodiek onderzoek en een eventuele behandeling mogelijk. Nog niet tot klachten leidende bewegingsproblemen kunnen in een vroeg stadium worden behandeld voordat deze leiden tot symptomen.

Osteopathie is een aanvullende of complementaire geneeskunde

Osteopathie is complementair aan de zogenaamde reguliere geneeskunde. Het is verstandig om met gezondheidsklachten ook uw huisarts te raadplegen, omdat deze al dan niet met behulp van specialisten een ziekte kan uitsluiten of aantonen.

Neemt u contact met mij op of lees meer over mijn werkwijze.

Wijbe Reijenga

Osteopaat D.O. - (M).R.O. - Almere / Lelystad