Tarieven / Reijenga Osteopathie in Almere en Lelystad

Kosten consult osteopathie:

De kosten per 1 januari 2021 zijn als volgt:

Volwassenen, voor een consult van 60-75 minuten: 100 euro.
Volwassenen, voor een consult van 30 minuten (*) : 55 euro.  

Baby’s en kinderen, voor een consult van 60 minuten: 90 euro.
Baby’s en kinderen, voor een consult van 30 minuten (*) : 50 euro.

Na het consult krijgt u direct de nota mee. Gelieve bij voorkeur per pin te betalen.

Indien een afspraak minimaal 24 uur vooraf wordt afgezegd, wordt er geen consult in rekening gebracht.

(*) Het consult van 30 minuten kan in sommige situaties voldoende zijn. Het is niet standaard gelijk aan een vervolgconsult. 

Vergoedingen osteopathie:

Osteopathie wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende pakketten.

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen valt osteopathie onder alternatieve geneeswijzen. Vergoeding vindt dan plaats vanuit een budget voor alternatieve geneeswijzen samen.

Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen waarbij osteopathie wordt vergoed vanuit een budget voor beweegzorg. Hierbij worden bijvoorbeeld fysiotherapie, soms ook ergotherapie en dus ook osteopathie betaald vanuit het budget voor beweegzorg.

Er geldt altijd een maximaal budget per jaar. Veel maatschappijen hebben ook een maximaal bedrag per consult/per dag ingesteld.

Omdat vergoeding van kosten voor osteopathie plaatsvindt vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt uw eigen risico dat geld voor de basisverzekering niet belast.

Voor een overzicht van zorgverzekeraars, de aanvullende polissen en de vergoedingen osteopathie verwijs ik u naar de site van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie. Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.

Raadpleeg altijd de actuele polisvoorwaarden van uw zorgverzekering voor de details. Soms biedt telefonisch contact met de verzekeraar uitkomst.

Beroepsregister osteopaten en beroepsvereniging osteopathie:

Wijbe Reijenga, osteopaat van Reijenga Osteopathie is aangesloten bij de NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie), lid van de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie). Ook staat hij vermeld in de AGB-database. Hiermee komen de nota’s van Reijenga Osteopathie voor vergoeding in aanmerking.

Wijbe Reijenga

Osteopaat D.O. - (M).R.O. - Almere / Lelystad